torstai 31. lokakuuta 2013

Kalaa ja ranskiksia suomalaisittain


Pirkka julkaisi taaannoin suomalaisten fish & chipsien reseptin. Resepti on hyvä ja toimiva, ja välillä tuollainen raskaampikin ruoka puolustaa paikkaansa. Olen vaihtanut kalan (alkuperäisessä ohjeessa ahven) joko fileinä pakastettuun pakasteseihin taikka tuorees/pakastettuun muuhun vaaleaan kalaan - viimeksi söimme suoraan Norjasta kalastettua turskaa - sepä oli herkkua! 

Fish and chips 


1 pkt pakastettua seitä fileinä tai muuta vaaleaa kalaa (ota kala edellisiltana sulamaan jääkaappiin)
ruisjauhoja

Friteeraustaikina
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl vichya tai olutta
2 rkl sitruunanmehua
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Uuniperunat
perunoita (uuniperunaksi sopiva lajike, punainen pussi kaupassa)
rypsöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Paistamiseen
1 plo rypsiöljyä

Lisäksi
Majoneesia
sitruunalohkoja

Chips:
Aloita perunoista. Kuori, pese ja leikkaa ne suikaleiksi tai veneiksi. Pane ne kulhooon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita. Kaada leivinpaperoidulle pellille. Paista 225 asteessa, noin 30 minuuttia.Käännä perunat paistoajan puolivälissä.

Fish:
Leikkaa sulaneet kalafileet muutamaan osaan.

Sekoita taikinan aineet kulhossa tasaiseksi.

Kuumenna paistinöljy. Pyöräytä kalapala ensin ruisjauhoissa, sitten taikinassa. Nosta kuumaan öljyyn ja paista kunnes kalapala on kauniin ruskea. Nosta valumaan talouspaperin päälle ja pidä lämpimänä tarjoilua varten.

Tarjoile kalat perunoiden, majoneesin ja sitruunalohkojen kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti