perjantai 11. lokakuuta 2013

Jauhelihaa munakkaan tapaan


Ihan uusi tapa valmistaa jauhelihaa iltaruoaksi. Kasviksena voi käyttää myös parsakaalia.

Jauhaliha-munakas


300 g paistijauhelihaa
rypsiöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria, ripaus chiliä, oreganoa ja juustokuminaa
4 munaa
1 rlk vehnäjauhoja
suolaa, pippuria
2-3 parsatankoa
n 10 tuoretta vihreää papua
kirsikkatomaatteja

Paista liha öljyssä. Mausta niin että lihassa on hyvä, voimakas maku.

Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Lisää suolaa, ripaus pippuria ja 1 rkl jauhoja. Sekoita tasaiseksi.

Kuori parsatangot ja leikkaa ne 2 cm pätkiksi. Keitä kattilassa suolatussa vedessä n 4 minuuttia. Ota ylös ja keitä myös pilkotut pavut, n 3 minuuttia. Jos pavut ovat pakkasesta, niitä ei tarvitse keittää.

Voitele uunivuoka, laita liha alimmaksi, sitten parsat ja pavut. Puolita kirsikkatomaatteja, laita niitä vuokaan. Kaada päällimmäiseksi munakasseos.

Paista 200 asteessa n 15 minuuttia. Tarkkaile ettei pinta ruskistu liikaa, peitä tarvittaessa foliolla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti