maanantai 14. lokakuuta 2013

Jauhelihalaatikko Etelä-Amerikkalaiseen tapaan


Syksy ja arki on nyt näköjään pamahtanut päälle, sillä hienosteluista ollaan päästy siihen lapsiperheiden raaka-aineeseen numero ykköseen ihan tosissaan käsiksi. Eli jauhelihaan. Se on halpaa ja sillä ruokkii koko lauman, niin ettei tule kovasti valituksia. Sitten jää vain ongelmaksi, mitä jauhelihasta tekisi, ettei olisi aina sitä samaa. Ohessa resepti jauhelihalaatikkoon vähän erilaisemmin virityksin. Jos teilläkin asuu pieni sienienvihaaja, kannattaa hienontaa sienet ihan pieneksi. Silloin menee yleensä ihan hyvin läpi.

Argentiinalainen jauhelihalaatikko


1 sipuli
1 paprika
400 g jauhelihaa
suppilovahveroita pakasteesta (tai muita sieniä)
2 tomaattia
50 g rusinoita
suolaa, mustapippuria, juustokuminaa, kaakao-chilisekoitusta
3 kananmunaa
perunoita (nälän ja syöjien määrän mukaan, itse laitan n 8 kpl)
maitoa, voita
kermajuustoa

Laita perunat kuorineen kiehumaan suolattuun veteen. Keitä kypsäksi.

Keitä kananmunat kypsäksi.

Paista silputut sipulit voissa, lisää pieneksikuutioitu paprika ja sulatetut, pieneksi hakatut pakastesienet. Paista hetki. Lisää jauheliha, paista kypsäksi. Lisää kuutioidut tomaatit ja rusinat, anna niidenkin lämmitä. Mausta.

Voitele uunivuoka. Levitä jauhelihaseos pohjalle. Kuori ja viipaloi kananmunat, lisää vuokaan.

Kuori keitetyt perunat, hienonna käsin perunasurvimella. Lisää voita, suolaa ja maitoa kunnes seos on muussimaista. Lisää perunamuussi vuokaan.

Raasta kermajuustoa, lisää muussin päälle vuokaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on saanut vähän väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti