tiistai 5. marraskuuta 2013

Halloweenin rääppiäiset


Jos on oikein tarkka, voi halloween-kurpitsojen kaivertamisesta ylijääneet kurpitsapalat käyttää hyödyksi ruoanlaitossa. Mutta tietenkin siis vain kurpitsan lihan, ei sisällä olevaa seittimäistä osiota. Taikka sitten ostetaan kaupasta kurpitsa ihan ruoanlaittoa varten. Juuri nyt ne ovat juuresten ohella aivan parhaita, sesonginmukaisia raaka-aineita! Erityisesti pidän tässä yksinkertaisessa keitossa siitä, ettei siihen ole tarpeen lisätä kermaa taikka voita. Keiton maku on täyteläinen ilmankin.

Kurpitsakeitto


500 g kurpitsanlihaa
2 porkkanaa
2 perunaa
vettä niin että kasvikset peittyvät
1-2 kasvisliemikuutiota
1 iso valkosipulinkynsi
mahdollisesti suolaa ja valkopippuria

Kuori ja kuutioi vihannekset. Laita kattilaan ja kaada päälle vettä niin että vihanneskuutiot peittyvät.

Kun vesi kiehuu lisää kasvisliemikuutio. Maista lientä, lisää tarvittaessa toinen. Liemi ei saa olla valjua, siksi toinen liemikuutio saattaa olla tarpeen. Purista valkosipulinkynsi liemeen.

Keitä n 30 minuuttia niin että vihannekset ovat aivan pehmeitä.

Soseuta sauvasekoittimella. Mausta ja lisää tarvittaessa mausteita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti