perjantai 25. lokakuuta 2013

Kanttarellikeitto


Oheisella reseptillä tulee ihanan paksua ja kermaista kanttarellikeittoa. Olen kaksi kertaa tehnyt tätä keittoa nyt vieraille, ja meinannut kuvata tuotoksen. Ja molemmilla kerroilla keitto on mennyt niin vilkkaasti  parempiin suihin, että kuvat ovat jääneet ottamatta. Mutta onneksi löytyy kuvituskuvia menneiden sienestysretkien tuloksista!

Kanttarellikeitto


30 g voita
sipuli
pakasteesta kanttarelleja, ei pihistellä määrässä
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 dl kermaa
suolaa, hienoa mustapippurirouhetta

Sulata voi kattilassa. Lisää hienoksi pilkottu sipuli ja paista kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää kanttarellit ja paista kunnes sienet ovat jo vähän "rapsakoita". Ei siis riitä, että sienet pyörivät hetken pannulla vaan paistetaan kotvanen niin että ne kuivuvat pinnaltaan.

Ota jonkin verran sieni-sipulisekoitusta talteen, niillä koristellaan keitto tarjoiluvaiheessa.

Lisää vehnäjauhot pannulle ja paista pari minuuttia - älä anna ruskistua. Lisää tarvittaessa voita.

Lisää vesi erissä, sekoita hyvin jottei jää jauhopaakkuja. Lisää kanaliemikuutio. Anna kiehua n 10 minuuttia. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla sopivaksi.

Soseuta sauvasekoittimella keitto tasaiseksi. Lämmitä tarvittaessa lisää - tai jos vieraat saapuvat myöhemmin, anna keiton kylmentyä ja lämmitä uudelleen ennen tarjoilua.

Lisää aiemmin talteen ottamasi sienet koristeeksi jokaisen annoksen päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti