maanantai 28. lokakuuta 2013

Myskikurpitsaa


Kurpitsat ovat näin syksyllä upeita! Pidän niitä ensin hetken koristeena keittiön ikkunalaudalla, sitten niistä valmistetaan maukasta ruokaa.

Kurpitsapata ja avacodosalaatti


1 ruukku korianteria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
puolikas punainen tuore chili
öljyä paistamiseen
1 prk kidneypapuja
1,5 rkl vehnäjauhoja
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
0,5 kg butternut squash-kurpitsaa
1 punainen paprika
rouhittua mustapippuria, suolaa

Silppu sipulit. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi. Kuumenna öljy pannussa ja lisää pannuun sipuli. Paista läpikuultavaksi, lisää puristetut valkosipulin kynnet ja chilihake. Paista tovi, revi korianterista kolmasosa sekaan niin että otat mukaan myös korianterin varret.

Kaada pavut siivilään ja huuhtele vesihanan alla. Valuta ja lisää pannulle. Sirottele vehnäjauhot päälle ja paista pieni hetki. Lisää tomaattimurska ja kiehauta.

Laita kasvisseos kannelliseen uunivuokaan ja laita 175 asteiseen uuniin. Anna olla uunissa sen aikaa kun käsittelet kurpitsan ja paprikan.

Kuori ja paloittele kurpitsa. Poista paprikasta siemenet ja paloittele.

Ota vuoka uunista, lisää kasvikset. Lisää suolaa ja mustapippuria. Suolaa kannattaa laittaa 1 tl ja maistaa myöhemmin määrä enempi kohdalleen. Sekoita.

Laita vuoka takaisin uuniin, anna muhia kaikenkaikkiaan 1-1,5 tuntia. Sekoita kertaalleen vielä kurpitsan ja paprikan lisäämisen jälkeen. Tarkkaile, että kurpitsat eivät kiehu ihan pehmeäksi, vaan että palaset pysyvät kasassa, silloin pata on valmis.

Avocado-salaatti

1 avocado
0,5 limen mehu ja koko limen kuori raastettuna
2 tomaattia
loput korianterin lehdet
suolaa, rouhitttua mustapippuria
muutama tippa tabascoa

Kuori avacado ja pilko pieniksi kuutioiksi. Fileoi eli poista veitsellä tomaatin kuoret ja siemenet. Pilko pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianterin lehdet. Sekoita vihannekset yhteen.

Pese lime hyvin, raasta siitä kuori ja purista mehu toisesta puolikkaasta. Lisää salaattiin.

Mausta salaatti suolalla, mustapippurirouheella ja hyvin pienellä määrällä tabascoa. Maista ja mausta sopivaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa.

Tarjoa kurpitsapata avocado-salaatin kanssa. Lisänä voi tarjota halutessaan esim. keitettyä pastaa tai couscousia tai uunijuureksia taikka vain hyvää leipää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti