torstai 3. lokakuuta 2013

 Villimpää sikaa

 

Kun Lidl aikoinaan tuli Suomeen, oli siellä ostoksilla käyminen kuin olisi ollut ulkomailla. Kaikki oli vähän erilaista - ja jännittävällä tavalla uutta. Nyt siihen on tottunut, mutta vieläkin on hauska saada ostaa sieltä hieman erilaisempia raaka-aineita. Kuten tällä kertaa villisian paistia! Muuten vastaavia herkkuja saisi käydä hakemasa Stockan Herkusta, vähän toisenlaiseen hintaan...

Villisikaa punaviinikastikkeessa


Paista sianpaisti voissa ruskeaksi. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laita paisti kannelliseen, voideltuun uunivuokaan.

Kaada äsken käyttämääsi paistinpannuun 1,5 dl vettä, 1,5 dl punaviiniä, puolikas lihaliemikuutiota, 4 katajanmarjaa, laakerinlehti ja 4 maustepippuria. Kiehauta ja kaada paistin päälle. Lisää pataan vielä kuorittu, lohkottu sipuli ja yksi puristettu valkosipulinkynsi.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa n 1 tunti ja 15 minuuttia. Pidä kansi kiinni uunivuoassa, jotta paisti ei kuivu.

Ota vuoka uunista ja kaada liemi siivilän läpi kattilaan. Pidä paisti lämpimänä sillä aikaa kun valmistat liemestä kastikkeen.

Kiehauta siivilöity liemi ja lisää sekaan 2-3 rkl tummaa kastikkeen suurustetta. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.

Kuvassa paisti ja kastike tarjoillaan kotitekoisen saksalaisen pastan eli spätzlen kanssa. Spätzle on perheemme herrahenkilön harrastama erikoisuus, ehkäpä hän joskus luovuttaa reseptinsä tänne!

Vinkki: Sekä liemeen tarvittavaksi punaviiniksi, että ruoan kanssa juotavaksi, suosittelen lämpimästi Alkon valikoimista itävaltalaista Heideboden Rot- viiniä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti