sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Omenoita tanskalaiseen tapaan


Mitä tehdä vähän kuivahtaneista leivistä, jotka eivät kelpaa kenellekään vaan pyörivät leipävadilla? Kuivata niitä vähän lisää ja jauha esim. sauvasekoittimella omaksi korppujauhoksi. Kun jauho on täysin kuivaa, säilö rasiaan. Ja tämän oman korppujauhon voi sitten näin omenasesongin alkajaiseksi käyttää vaikkapa tanskalaiseen omenakakkuun - jolla ei ole mitään tekemistä kakun kanssa. Jälkiruokaahan tämä meikäläisittäin on!

Tanskalainen omenakakku


Omenaseos
1 kg omenia
0,5 dl vettä
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria

Kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat.

Kuumenna omenat ja vesi kattilassa. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää sokeria ja keitä vielä n 5 minuuttia. Osa omenoista ehtii soseutua täysin, osa saa jäädä palasiksi. Anna seoksen jäähtyä ja lisää sitten vaniljasokeri. Maista, että omenaseos on riittävän makeaa.

Muruseos
100 g voita
1,5 dl sokeria
3 dl korppujauhoja

Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Lisää korppujauhot ja paista koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa muuttua ruskeamman väriseksi, ota pois lämmöltä. Seos palaa helposti - ja sen saa myös helposti paistettua liian kovaksi, joten tarkkaile paistoastetta. Anna jäähtyä.

Pinnalle
2 dl kermaa

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Kokoa annokset. Kulhon tai annoskulhojen pohjalle ensin omenasosetta, sitten korppujauhopaistosta ja kermavaahtoa. Toista kerrokset.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti