tiistai 24. syyskuuta 2013

Meze-pöytä, osa 1


Kun nyt viikonloppuna kävi oikein hyviä vieraita, laitoimme heille meze-pöydän. Välimerellinen seisova pöytä on herkullinen - ja hyvin kasvisvoittoinen. Oma suosikkimme! Munakoisotahna ei houkuttele ulkonäöllään, mutta maku on vastustamaton.

Munakoisotahna


2 isoa munakoisoa
1 tl suolaa
1 rkl tomaattipyrettä
0,5 tl sokeria
rouhittua mustapippuria
2 tl valkoviinietikkaa
2-3 rkl sitruunanmehua
1 puristettu valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä

Halkaise munakoisot pitkittäin. Viiltele kuoripuolelle muutamia viiltoja. Laita uunipellille leivinpaperin päälle kuoripuoli ylöspäin. Paista 175 asteessa noin tunti.

Anna vähän jäähtyä, kaavi sitten pehmeä sisus kulhoon. Heitä kuori pois. Lisää suola, tomaattipyree, sokeri, pippuri, viinietikka, sitruunanmehu ja puristettu valkosipuli joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella (ei liian tasaiseksi).

Lisää öljy viimeiseksi ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa, sokeria tai happoa jotta saat tasapainoisen maun.

Tahna sopii vaalean leivän päälle levitteeksi tai esim. lihapullien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti