maanantai 16. syyskuuta 2013

Kinuskipalat


Tämä resepti on taas niitä reseptejä, jotka toimivat kerrasta toiseen. Suosittelen. Tässä ei ole muuta vikaa kuin se, että piirakan reunoja täytyy aika ajoin käydä "suoristamassa"... ja sitten onkin koko leipomus kadonnut parempiin suihin.

 

Kinuskipalat


Pohja
100 g voita
4,5 dl Elovenaa
3 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa siirappia

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Sekoita kulhossa Elovena, vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita sulatettu voi kulhoon. Lisää viimeiseksi siirappi.

Vuoraa lasagnevuoka leivinpaperilla ja kaada taikina sille. Tasoita tasaiseksi kerrokseksi.

Paista 175 asteessa 15 minuuttia.Anna jäähtyä.

Täyte
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
1 tl voita

Sekoita kerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Seosta tulee sekoitella aika usein.

Valmistuttuaan seos sakeutuu ja valmiuden voi kokeilla seuraavasti. Laita juomalasiin kylmää vettä, tiputa veteen pieni määrä kinuskia. Jos kinuski pysyy kasassa, se on valmista.

Sekoita voi valmiiseen kinuskiin. Levitä välittömästi kinuski pohjan päälle.

Leikkaa tarjoiltaessa ruuduiksi.

1 kommentti:

  1. Vitsi kun näyttää hyvältä! Muutenkin blogistasi löytyy kaikkia erikoisia reseptejä kuten kookoskääretorttu, nami! Jäin lukijaksesi ja kokeilen tätä reseptiä kyllä heti kun löytyy vähän enemmän syöjiä. Voisi olla aikamoinen urakka kahdelle... :P

    http://www.suussasulavaarakkautta.fi/

    VastaaPoista