maanantai 30. syyskuuta 2013

Itävallan herkkua


Lasten kermakakut alkoivat synttärisumassa "vähän" kyllästyttää, joten tein kermakakkujen välissä yhden sacherin. Siksi kuvassa nähtävä kakun lapsekas koristelu. Normaalisti koristelen sacherin yhdellä marsipaaniruusulla. Vaikka resepti on pitkä, on kakku helppo valmistaa.

Sacher-kakku


Huom! Kakkupohja leivotaan tarjoilua edeltävänä päivänä

Pohja:
200 g  voita
200 g taloussuklaata tai Fazerin leivontasuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen kunnes ne sulavat. Anna jäähtyä.

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.

Vaahdota munan ja sokeri. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos.Lisää myös keskenään sekoitetut jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle ja anna vuoan olla kakun päällä seuraavaan päivään.

Täyte:
0,5 dl maitokahvia kostuttamiseen
n 1,5 dl aprikoosimarmeladia

Halkaise kakku keskeltä. Kostuta jäähtyneellä kahvilla. Levitä väliin marmeladi (jossa saa olla hedelmänpaloja). Kostuta myös pintaan tuleva kakkulevy. Kokoa kakku, poista murut sen pinnalta ja laidoilta.

Pinnalle:
230 g aprikoosimarmeladia

Kuumenna marmeladi kattilassa. Kaada se siivilän läpi kakulle, niin että pinnalle tulee vain tasainen sose, ei hedelmänpaloja. Tasoita pinnalle ja reunoille.

Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata (Fazer)
50 g voita
1 dl kinuskikastiketta

Sulata kuorrutuksen ainekset kattilassa miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä vähän. Kaada
kakun päälle, levitä myös reunoille. Koristele haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti