keskiviikko 21. elokuuta 2013

Taivaallista tiramisua


Tiramisu on ihana ja yksinkertainen jälkiruoka. Sen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja maistuu kaikille. Ohje on kaikista maailman paikoista peräisin Et-lehdestä ja siitä sitten muokattu meille sopivaksi. Vuosi sitten söin viimeksi tiramisua Italian maaperällä Tarvisiossa - ei ollut yhtä hyvää kuin kotona, ei!

Tiramisu


kylmää kahvia n 5 dl (keitä 7 kuppia, saat juoda itsekin sitten mukillisen...)
1 pkt ladyfingers/savoiardi-keksejä
tummaa kaakaojauhetta koristeluun

Laita kahvi tippumaan ja valmis kahvi sitten viilentymään.

täyte:
2 prk mascarponea
3 munaa
1 dl + 1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Suomessa ei ole tainnut olla juuri salmonella-tapauksia raa´an kananmunan käytöstä? Itse teen kuitenkin varmuuden vuoksi niin, että pesen kananmunat tiskiaineen kanssa ennen niiden käyttämistä raakana. Sen pitäisi poistaa salmonellan saamisen riskiä.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi niin, että lisäät 1 dl sokeria vähitellen sekaan.

Vatkaa vaahdoksi toisessa kulhossa keltuaiset, 1 dl sokeria sekä vaniljasokeri. Lisää tähän vaahtoon mascarpone. Lisää lopuksi kolmessa erässä valkuaisvaahto. Sekoita tasaiseksi.

Ota lasagnevuoka. Kastele keksi yksi kerrallaan jäähtyneeseen kahviin. Keksit kastetaan niin, että ne vettyvät, mutta ei liikaa. Voit kaataa ylimääräisen nesteen kulhon pohjalta lopuksi pois.

Levitä täyte päälle. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Ennen tarjoilua sihtaa päälle tummaa kaakaojauhetta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti