torstai 12. syyskuuta 2013


Ruokaa vähistä aineksista


Meillä on kotona käytössä käsite "Raamatullinen ruoka". Käsitteellä ei ole tekemistä uskonnon kanssa, vaan tunnettuun ihmeeseen verrattava suoritus, jolloin hyvin pienistä aineksista valmistetaan ateria. Tämä ruoka on juuri tällaista ruokaa, tarvitaan vain pari banaania ja kananmunia - ja koko perheen iltaruoka on valmiina. Resepti on Anna Bergenströmin kirjasta.

Senegalilainen kastike

1/2 punaista tuoretta chilipaprikaa (tai chilimaustetta)
3 banaania
1 sipuli
öljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
1 tl kurkumaa
1 kana- tai kasvisliemikuutio
3 dl vettä
suolaa
mustapippuria

Poista chilistä siemenet ja valkoiset sisäosat. Hienonna oikein pieneksi. Kuori ja viipaloi banaanit. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna öljy ja kuullota sipuli oikein pehmeäksi. Ripottele sekaan juustokumina, korianteri, kurkuma sekä lisää tuore chili ja banaanit. Murenna joukkoon liemikuutio. Lisää vesi ja anna kiehua noin 15 minuuttia kannen alla hiljalleen.

Soseuta sauvasekoittimella. Maista ja lisää tarpeen vaatiessa suolaa ja pippuria. Tarjoa lisukkeena basmati/jasmiriisiä ja kovaksi keitettyjä kananmunia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti