torstai 26. syyskuuta 2013

Meze-pöytä, osa 3


Ja tällä erää nyt vielä yksi meze-resepti. Näillä kolmella pääsee jo pitkälle, sillä näiden lisäksi pöytään voi kattaa esimerkiksi lihapullia, vihersalaatin, tuoretta leipää tai grissinejä,  pikku kulhollisen oliiveja ja suoraan kaupan säilyketölkistä viininlehtikääryleitä, dolmadeksia. Dolmadekset maistuvat muuten parhaimmalta huoneenlämpöisinä. Kunhan kesä taas tulee, niin näistä saa koottua myös maistuvan piknik-aterian. Joten seuraavaa vappua ja vappupiknikkiä odotellessa!

Munakoiso-tomaattisalaatti mausteisen jugurttikastikkeen kanssa

Salaatti
puolikas munakoiso
pari tomaattia
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Mikäli munakoiso on paksu, leikkaa pitkittäin halkaistusta munakoisosta viipaleita, puolikuun mallisia. Laihasta munakoisosta voi leikata suoraan viipaleita.

Ripottele viipaleille suolaa ja anna paljon itkettyä puolisen tuntia. Kuivaa neste ja suola pois. Paista pannulla oliiivöljyssä pehmeiksi. Suolaa ja pippuroi kevyesti.

Viipaloi tomaatit. Suolaa nekin kevyesti. Lado vadille vuorotellen munakoisoviipaleiden kanssa.

Kastike
2 dl turkkilaista/kreikkalaista jugurttia
1 tl kuivattua minttua
1 rkl juustokuminaa eli jeeraa
1 rkl hienonnettuja aniksen siemeniä
0,5 tl suolaa

Lisää mausteet jugurtin joukkoon. Maista, jugurtin tulee olla varsin voimakkaan mausteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti