sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Välimeri-teema jatkuu!


Halpaa ja herkullista, juuri sopivaa perheen kasviruokapäivinä tarjottaviksi! Ja lapset syövät kyllä mausteista ruokaa, kun siihen vaan kärsivällisesti totutetaan. Ei tulista kuitenkaan, vaan lempeän mausteista. Ja tottumisessa on tärkeää se, ettei ruokailuissa ole eri vaihtoehtoja, vaan kaikki syövät samaa.

Falafelit sopivat myös erinomaisesti meze -pöydässä tarjottaviksi.

Falafel


1 tlk kikherneitä
puolikas pienehköstä punasipulista
2 valkosipulinkynttä
ruukku persiljaa hienonnettuna
1 kananmuna
1 dl korppujauhoa
1 rkl sitruuunanmehua
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
0,75 tl suolaa
ripaus chilijauhetta
1 pl rypsiöljyä

Huuhtele kikherneet siivilässä vesihanan alla. Anna valua. Soseuta ne sauvasekoittimella. Purista sekaan valkosipulia.

Kuori sipuli. Jos perheessä on sipulille herkkiä: raasta raastimen pienellä puolella. Jos ei kukaan reagoi sipuliin, voi sipulin leikata veitsellä ihan pieneksi. Lisää hernetahnaan. Lisää myös kaikki muut aineet.

Muotoile taikina pyöryköiksi.

Kuumenna rypsiöljy. Muista sammuttaa liesituuletin ja pitää kattilan kansi käsillä. Friteeraa pyörykät kauniin ruskeiksi. Laita valmiit falafelit talouspaperin päälle, jotta osa rasvasta imeytyy paperiin. Laita sitten astiaan ja folio päälle, jotta pyörykät pysyvät lämpiminä kunnes kaikki on paistettu.

Tarjoile mintulla, suolalla ja pippurilla maustetun jugurtin kanssa.


Vinkki: Jäähtyneen rasvan voi kaataa takaisin omaan pulloonsa ja käyttää uudelleen. Itse käytän kolme kertaa samaa rasvaa. Mutta jos rasvassa on jo paistettu falafeleja, ei kannata käyttää enää munkinpaistoon... Mutta vaikkapa falafeja voi hyvin paistaa kolmeen otteeseen. Ja taas friteeraa kalaa, niin sitä rasvaa ei kannata säästää enää mihinkään, sen verran kalan haju/maku tarttuu rasvaan. Rasva hävitetään kaatamalla se takaisin omaan muovipulloonsa, teippaamalla korkki hyvin kiinni ja laittamalla se sitten roskiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti