keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Meze-pöytä, osa 2


Kicir on turkkilainen ruokaisa salaatti. Omasta mielestäni tämä on jopa parempi kuin tabboulleh, joka kuitenkin on suunnilleen samankaltainen ruokalaji. Erinomainen tarjottava välimerelliseen seisovaan pöytään taas, sillä ruoka valmistetaan hyvissä ajoin ja tarjoillaan kylmänä.

Kicir


1,5 dl bulguria
puolikas paprika
puolikas punasipuli
puolikas kurkku
3 tomaattia
palanen tuoretta chiliä (maista sopiva määrä, chilit ovat vahvuusasteiltaan niin erilaisia)
1 ruukku persiljaa
yhden sitruunan mehu
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

(hyvää fetaa)

Valmista bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa kaikki kasvikset pieneksi kuutioiksi. (Mikäli joku reagoi tuoreeseen sipuliin, sipulin voi marinoida nopeasti pienessä tilkassa valkoviinietikkaa ja oliiviöljyä. Laita sipulimarinadiin myös ripaus suolaa ja sokeria. Sipulin voi kaataa liemitilkkansa kanssa salaattiin.) Tomaatista voi poistaa halutessaan kuoret, mutta tässä se ei ole välttämätöntä.

Hienonna chili oikein pieneksi (tai korvaa ripauksella chili-maustetta). Hienonna myös persilja silpuksi.

Yhdistä kasvikset keitettyyn bulguriin, lisää sitruunanmehu, tomaattipyree, öljy, suola ja pippuria. Maista.

Anna levätä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Salaatin voi tarjoilla sellaisenaan tai sen pinnalle voi murustella hyvää fetaa. Kuvassa salaatti on tällä kerralla ilman fetaa, kun pöydässä tarjoiltiin myös keitettyjä punajuuria fetan ja dijonsinappivinagretin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti