maanantai 20. huhtikuuta 2015

Aihisen aamiaispaistos


Sympaattisen Kari Aihisen resepti aamiaisruoasta, joka on niin maukas, että se sopii hyvin myös vaikka yksinkertaiseksi jälkiruoaksi tai ihanaksi iltaruoaksi. Muista aloittaa jo edellisenä päivänä!

French toast


0,5 dl sulatettua voita
1,5 dl fariinisokeria
4 munaa
3,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 tl tomusokeria
8-10 palaa vaaleaa paahtoleipää
voita päällimmäisen kerroksen voiteluun
fariinisokeria ja kanelia väleihin ja pinnalle

Sulata voi ja sekoita siihen fariinisokeri. Levitä seos uunivuoan pohjalle.

Levitä leipiä voi-fariinisokeriseoksen päälle (voit leikata leipien kantit pois, jos haluat oikein hienon lopputuloksen).

Sekoita maitoon sokerit ja munat. Lisää maitoseosta leipien päälle. Sirota kanelia ja fariinisokeria päälle. Toista kerroksia kunnes vuoka on täynnä.

Voitele päällimmäiseksi tulevat leivät yläpuolelta voilla. Kaada loput munaseoksesta päälle. Ripottele fariinisokeria ja kanelia pinnalle.

Peitä vuoka kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin.

Paista 180 asteessa n 30-40 minuuttia. Tarjoile esim. tuoreiden marjojen ja vaahterasiirapin kanssa - tai kermavaahdon/vaniljakastikkeen kanssa. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti