torstai 23. huhtikuuta 2015

Hienompi hernekeitto

 

Ihana alkuruoka kaikkiin kevään ruokajuhliin,tätä voi tarjota uudenvuoden juhlista aina vappuun ja äitienpäivään asti!

Creme ninon

 

1 ps (3 dl) pakasteherneitä
1 sipuli
voita
1 rkl vehnäjauhoa
5 dl vettä + 1 kanaliemikuutio
2,5 dl kermaa (tai 15% ruokakermaa)
1 rkl sitruunanmehua
suolaa, pippuria

Sulata herneet ja kaada sulamisvesi pois.

Kuori ja silppua sipuli. Paista voissa pehmeäksi, älä anna ruskistua. Sekoita jauhot joukkoon ja anna olla hetki nekin kypsymässä - älä anna niidenkään ruskistua! Lisää vesi, liemikuutio, kerma ja sitruunanmehu. Anna hautua 10 minuuttia matalalla lämmöllä. Lisää suolaa ja pippuria.

Kaada herneet kattilaan, mutta anna niiden vain lämmitä, älä keitä enää ettei herneiden kaunis väri katoa. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi, siivilöi lopputulos.  (Mikäli lientä on paljon kannattaa ottaa pieni osa pois ennen tasaiseksi sekoittamista, on helpompi sitten tarpeen vaatiessa lisätä nestettä keittoon sopivaan paksuusasteeseen. Mikäli keiton joutuu suurustamaan uudelleen liian nesteen vuoksi, herneiden kepeä vehreys katoaa).

Keiton voi koristella:

vaihtoehtoja:
- ruohosipulisilpulla
- lämmitä pieni määrä maitoa kattilassa ja vaahdota (sauvasekoittimella tai maidonvaahdottimella) tai
- lämmitä 1,5 rkl maitoa ja 1,5 rkl kuohukermaa kattilassa, vaahdota tai
- lämmitä maitoa ja kermaa kuten edellisessä, lisää lopuksi pieni määrä (2-3 rkl) kuohuviiniä tai   shamppanjaa. Vaahdota ja
Laita pieni määrä vaahtoa lautaselle annostellun keiton päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti