tiistai 28. huhtikuuta 2015

Rapupaistos - vai munakas? 

 

Pieni herkku, joka valmistuu nopeasti. Runsaan salaatin kanssa riittää hyvin vaikka lounaaksi. Paistoi maistuu miedolle ja aasialaisuus vivahtaa mausta hienosti.

Kasvispannukakku Etelä-Koreasta


Taikina:
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
 1 tl suolaa

Täyte:
3 kevätsipulia
Pieni kesäkurpitsa
Ripaus chiliä tai ohuelti siivutettua tuoretta chiliä
2 rkl öljyä
1 dl katkarapuja
1 kananmuna

Sekoita taikinan ainekset. Pilko kevätsipulit. Kuori kesäkurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi tai suikaleiksi. Lisää kasvikset taikinaan. Lisää myös chili.

Kuumenna teflon-pannulla öljy, kaada taikina pannuun. Levitä taikina tasaiseksi ja anna sen paistua hiljaisella lämmöllä. Pohja saa ruskistua vähän.

Lisää päälle sulatetua ja valutetut ravut. Riko haarukalla munan rakenne ja kaada sekin pannuun. Peitä kannella. Kun muna on jähmettynyt, käännä pannari lautasen avulla. Anna toisenkin puolen saada vähän väriä.

Tarjoa pannari salaatin kanssa ja jos haluat, voit dipata sen paloja soijakastikkeeseen (japanilaistyyppinen soija).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti