keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Herkulliset kinuski-pähkinäpalat


Helppo resepti, erinomainen lopputulos.Iso pelti, riittää kaikille.

Kinuski-suolapähkinäpalat


Pohja:
200 g voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää sekoittaen taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Leivitä uunivuokaan (n 25*35 cm) leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voita
suolapähkinöitä

Mitta kattilaa voi ja fariinisokeri. Keitä noin 15 minuttia välillä sekoittaen. Jos pisara kinuskia jähmettyy kylmässä vesilasissa, on kinuski valmista. Sekoita voi joukkoon.

Ripottele pähkinät pohjalle. Kaada kuuma kinuski päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti