tiistai 21. huhtikuuta 2015

Marokkolaiset kanankoivet


En ole aiemmin välittänyt kanasta ylipäätään, halvemmista kananpaloista nyt puhumattakaan. Olen vasta nyt löytänyt koipi-reisipalat, nekun ovat hinnaltaan todella edullisia ja niistä saa ison määrän ruokaa aikaiseksi - itseasiassa hyvin helpolla kun ruoanlaittoon vaan varaa aikaa. Ohessa resepti marokkolaishenkisiin koipi-reisipaloihin. Jos jostain ihme syystä palat ovat jo teollisuudessa valmiiksi marinoituja, pese marinadi huolellisesti pois ja saat paloista silti vielä ihan kelpo ruokaa. Muista aloittaa tämän valmistus jo edellisenä iltana!

 

Sitruunaiset broilerin koipi-reisipalat


1 pkt kanan koipi-reisipaloja (paketissa on 3 kpl koipia)

marinadi:
1 sitruunan mehu puristettuna
1 iso sipuli paloiteltuna
2 valkosipulin kynsi pienennettynä
1,5 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
pieni määrä sahramia
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua inkivääriä (korvaa halutessasi tuoreella inkiväärillä)
puoli ruukkua persiljaa pienennettynä (voi korvata korianterilla)
2 rkl oliiviöljyä

Laita kaikki marinadin ainekset esim. kattilaan ja lisää koipi-reisipalat. Sekoita niin että palat saavat marinadia päälleen. Laita vuorokaudeksi jääkaappiin.

Voitele uunivuoka ja kaada kananpalat marinadeineen vuokaan. Voit lisätä halutessasi mukaan yhden säilötyn sitruunan paloiteltuna sekaan, jos kaipaat enemmän pohjoisafrikkalaista henkeä pataan. Lisää noin 1 dl vettä. Laita 200 asteiseen uuniin noin 1,5 tunniksi.

Tarjoile couscousin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti