maanantai 27. huhtikuuta 2015

Appelsiinipossua lisukkeineen kevään juhliin


Kevyt ja keväinen liha esimerkiksi kevään juhlien buffet-pöytään. Liha on intensiviiisen makuista ja kertakaikkiaan herkullista. Lisäksi suurta plussaa siitä, että ruoan voi valmistaa hyvissä ajoin ja vain laittaa tarjolle h-hetkellä. Koko annoksesta riittää jo useammalle aikuiselle (n 10 annosta). Alkuperäinen resepti Glorian Ruoka & Viini- lehdestä. Muista aloittaa jo edellisenä päivänä!

Appelsiinissa marinoitua possua


1 kg porsaan sisäfileetä
öljyä paistamiseen
2 tl suolaa
2 rkl dijon-sinappia
1 rkl fenkolinsiemeniä

Ota fileet ajoissa huoneenlämpöön lämpenemään. Paista fileet paistinpannulla öljyssä. HIero suola, sinappi ja kokonaiset fenkolinsiemenet pintaan. Kypsennä 200 asteessa n 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Mausteliemi:
1,5 dl appelsiineista puristettua mehua
2 rkl dijon-sinappia
3 rkl lientä kapris-purkista
1 rkl muscovadosokeria (tai muuta tummaa sokeria)
4 rkl raastettua appelsiininkuorta

Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kulhoon. Sekoita mausteliemen ainekset ja kaada liemi lihojen päälle. Anna maustua seuraavaan päivään. Kääntele lihoja maustumisen aikana ainakin kerran.

Asettele tarjolle vadille. Lisää tarvittaessa pinnalle kevyesti sormisuolaa. Koristeeksi voi ripotella kapriksia. Lisukkeeksi BB-salaattia ja jugurttikastiketta.


BB-salaatti


2,5 dl bulguria
1 dl beluga-linssejä
3 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl sitruunanmehua
suolaa, mustapipuria
puolikas kurkku
100 g fenkolia
(lehti)persiljaa

Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä toisessa kattilassa beluga-linssit pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta bulgur ja belugat. Yhdistä ne keskenään. Lisää joukkoon öljy, sitruunanmehu ja mausteet vielä kun bulgurseos on lämmintä. Anna jäähtyä.


Poista kurkun siemenet. Kuutio pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös fenkoli pieniksi kuutioiksi (halutessasi voit marinoida fenkolikuutioita hetken aikaa pienessä määrässä sitruunanmehua, öljyä ja suolaa). Lisää kurkut ja fenkolit bulgurseoksen joukkoon. Pienennä persilja, lisää joukkoon.

Inkiväärijugurtti-kastike


2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna (käytä tähän tuoretta, pakastamatonta inkivääriä)
500 g kreikkalaista jugurttia
2 rkl dijon-sinappia
1 tl ruokosokeria
1 tl suolaa

Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna maustua ainakin kaksi tuntia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti