keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Legokakku


Lapset täyttivät vuosia ja heille piti leipoa sitten tietysti kakku. Vuosia olen ihaillut muiden lapsiperheiden taitoja kakunteossa. Kun perheemme herrahenkilö esitti perinteistä kermakakkua omenahillotäytteellä, päässsäni kilahti. Kyllä meidänkin on edes yritettävä tehdä lapsille kiva kakku (milloin kakkujen ulkonäöstä muodostui oikein näin tärkeä asia?).

Perheemme herrahenkilö innostui, etsi mallin ja toteutti. Kiitos hänelle! Mutta kuka kakusta innostui eniten? Kyllä, musta se oli kiva, sukulaisista samoin, lapsetkin tykkäsivät - mutta kaikkein eniten kakun ulkomuodosta riemastuivat työpaikkani kahviporukan rouvat, jotka saivat jämät syödäkseen. Siinä suorastaan kilpailtiin kuka saa syödä pikkulegot.

Kakun ulkomuoto on helpotettu versio Kinuskikissan blogin ohjeista. Kakkua kokeiltiin kerran Kinuskikissan kakkupohjalla, mutta se oli liian tiukan suklaista ja "kovaa" makuumme. Teimme sen vuoksi seuraavalla kerralla kaksi kääretorttulevyä ja leikkasimme ne sopivan muotoisiksi "haloiksi".
Täytteenä yhdessä välissä kermavaahtoa + punaviinimarjahilloa ja kahdessa omenahilloa. Päällinen on kaulittua marsipaania. Legon nappulat kolminkertaisesta marsipaanilevystä korkilla painettuja. Pikkulegot jämämarsipaanista, "nappulan" kuvat on painettu pillillä.

Kääretorttulevy

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl perunajauhoa
2 rkl tummaa kaakaota

Ota munat ajoissa huoneenlämpöön, että ne ehtivät lämmetä. Vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi, kaada leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsänä puhtaalle leivinpaperille, jota ei tarvitse sokeroida. Leikkaa kakkua varten sopiviksi palasiksi kun levy on jäähtynyt.

Kuvan kakku tarvitsee kaksi levyä. Päälle tulevat legohahmot tulee pestä ennen koristeeksi laittamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti