torstai 23. lokakuuta 2014

Nyhtöpossu parhailla lisukkeilla


Oj ja voi, pulled pork on vaan niin herkkua. Ohessa kootut parhaat reseptimme, lisukkeissa on nimittäin suuri osa ruoan salaisuutta!

Pulled pork


1,8 kg possun kasleria

Mausteseos:
1 rkl fariinisokeria
2 tl paprikaa
2 tl merisuolaa
ripaus chiliä ja kuminaa
rouhittua mustapippuria

Sekoita mausteet keskenään. Hiero possun pintaan. Anna maustua, mahdollisuuksien mukaan jopa yön yli jääkaapissa.

Liemi:
kuumaa vettä
2 sipuli
4 valkosipulin kynttä
tähtianis
mustapippureita (kokonaisina)

Nosta liha huoneenlämpöön tunti ennen paistoa. Laita voideltuun pataan. 

Kiehauta kattilassa liemen vesi. Lisää pilkotut sipulit ja mausteet.Nesteen ei tarvitse peittää koko lihapalaa. Paista ensin 200 asteessa noin 45 minuuttia ilman kantta, jotta lihan pinta ruskistuu.

Laske lämpö 90-100 asteeseen, laita kansi päälle ja paista esim yön yli (9-10 tuntia). Käännä lihaa välillä, edes kertaalleen. Tarkista kypsyys, lihan tulee hajota helposti.

Nosta liha nesteestä, riivi säikeiksi lihan ollessa lämmintä. Poista ylimääräinen rasva.

Lihan voi tarjota joko tällaiseen TAI sitten joukkoon voi sekoittaa hieman BBQ-kastiketta ja lämmittää uunissa (175 asteessa) vielä kertaalleen.

Lihan voi tarjoilla hampurilaissämpylöitä, syödä haarukalla ja veitsellä hyvän (lämmitetyn) sekä siivutetun  leivän kanssa tai pitaleivistä oheisten lisukkeiden kanssa.

BBQ-kastike

1 sitruunan mehu
5 rkl siirappia
3 dl ketsuppia
2 pientä valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl worcester-kastiketta
2 dl coca-colaa
0,5 tl suolaa

Kiehauta matalalla lämmöllä kaikki aineet kattilassa n 45 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa jotakin ainesosista. Anna jäähtyä.

Aioli

2 dl hyvää majoneesia
1 dl ranskankermaa
4 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl dijon-sinappia
2 pientä valkosipulinkynttä puristettuna
1 tl suolaa
2 tl sokeria

Sekoita ja maista sopiva suolan määrä.

Karamellisoidut punasipulit

n 20 g voita
2 punasipulia renkaiksi leikattuna
2 rkl punaviinietikkaa tai balsamicoa
2 rkl ruokosokeria
suolaa, rouhittua mustapippuria
vettä tarvittaessa

Sulata voi pannulla ja lisää sipulirenkaat. Kuullota hetki. Lisää sokeri ja etikka. Keitä kunnes neste on melkein kokonaan haihtunut. Lisää hiukan suolaa ja pippuria, sekä tarvittaessa hieman vettä. Hauduta, kunnes sipulit ovat pehmeitä.

Vokattua kiinankaalia ja inkivääriä

kiinankaalia (isosta puolikas tai pieni kokonainen)
1 rkl raastettua inkivääriä
voita paistamiseen
ruokosokeria
valkoviinietikkaa
suolaa

Poista kiinankaalista kova lehtiruoti, pilko sentin suikaleiksi. Sulata voinokare pannulla, lisää raastettu inkivääri. Lisää kaali. Paista hetki, lisää sitten sokeria, etikkaa ja suolaa. Maista. Kaalia voi syödä joko haaleana tai kylmänä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti