maanantai 20. lokakuuta 2014

Ankeat appelsiinit käyttöön


Lapsi sairasti rokkotaudin. Voinnin kohentuessa ovat huvituskeinot kullan kalliita ja leipominen tuntui minusta hyvältä ajatukselta! Kauppaan emme taudin vuoksi päässeet, mutta hedelmäkulhosta löytyi onneksi pari vähän nahkeaa appelsiinia. Raikas resepti on alunperin MeNaisista.

Appelsiinipalat


Pohja:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl appelsiinimehua
100 g voita sulatettuna

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet, lisää munavaahtoon vuorotellen mehun kanssa. Lisää lopuksi sula voi.

Vuoraa lasagnevuoka (n 25*30 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrute:
1 appelsiinin kuori raastettuna
50 g voita sulatettuna
0,5 dl appelsiinimehua
5 dl tomusokeria

Raasta pestyn appelsiinin oranssi kuori hienoksi (raastimen hieno puoli). Sekoita se muihin aineisiin.  Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Koristele. Ja kun antaa pikkulapsen koristella, niin jo riemu taas huipussaan ja strösselit yhdessä kohtaa (katso kuva..)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti