maanantai 6. lokakuuta 2014

Uutta: Beluga ja lehtikaali


Minulla tämä ruokakokeilu yhdisti kaksi ihan uutta raaka-ainetta, belugalinssit ja lehtikaalin. Belugalinssi oli ihan nevehöörd-juttu mutta lehtikaalista on melskattu ainakin jo vuoden. Siitä on kuuleman mukaan monessa kotiuunissa kuivateltu chipsejä. Sitäkin nyt kokeilimme, no kaali oli vähän niinkuin kaali kuivatettunakin, pringlesit on vaan parempia. Alla olevalla reseptillä lehtikaalista tuli sen sijaan yksinkertaisesti ihan herkkua sadonkorjuuajan ruokaa (alkuperäinen resepti: Helsingin Sanomat, olen muokannut mittasuhteita omaan huusholliin paremmin sopivaksi).

Fetalla gratinoitua lehtikaalia, punajuuria ja belugalinssejä


500 g punajuuria
1,5 dl belugalinssejä + vettä keittämiseen
1 lihaliemikuutio
100 g lehtikaalia
3 rkl voita
200 g fetaa (Lidlin Sofra-salaattijuusto oli erinomaista tässä)

Paahda kokonaisia punajuuria 200 asteessa kypsäksi, noin tunti. Kuori ja paloittele.

Huuhtele linssit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsäksi. Mausta keitinvesi liemikuutiolla. Mikäli linssien joukkoon jää vähän vettä, se ei haittaa.

Huuhtele lehtikaali ja poista kova lehtiruoti. Leikkaa n sentin levyisiksi suikaleiksi.

Laita uunipadan pohjalle voi nokareita ja puolet linsseistä. Sitten puolet punajuurista ja puolet lehtikaaleista. Murenna puolet fetasta sormin päälle. Toista samassa järjestyksessä.

Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia, niin että feta on kauniin ruskeaa. Pidä aluksi kantta päällä ja ota se loppua kohden pois.

Syö sellaisenaan kasvisruokana lämpimänä tai jäähtyneenä salaattina. Vannoutuneille lihansyöjille voisi ajatella paistavansa pihvin tai mausteisen makkaran sivuun, jolloin ruoka kävisi lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti