tiistai 7. lokakuuta 2014

Lakritsia yllättävässä paikassa


MeNaisten taannoin julkaisema resepti yllätti, lakritsanjuurta jauhelihakastikkeessa? Seuraavaksi yllätti kastikkeen maku, sehän oli todella hyvää! Ostin lakritsanjuuren Tiger-liikkeestä, missä onkin yllättävän paljon eri mausteita myynnissä. Tigerin lakritsanjuuri on karkeaa, joten murskasin sen kastiketta varten morttelissa ja siivilöin.Kastike saa lakritsajuuresta vain täyteläistä makua, eli mitään voimakasta lakuaromia ei tarvitse pelätä.



Lakritsainen jauhelikastike


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g kesäkurpitsaa
400 g naudanlihaa (mielellään paistijauhelihaa tai jotain muuta parempaa sorttia)
rypsiöljyä paistamiseen
puolikas lihaliemikuutiota
1 tl lakritsanjuurijauhetta
1 tl rosmariinia
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 dl vettä
2 dl kermaa
pari kourallista pinaattia

Hienonna sipulit. Kuori kesäkurpitsa, poista siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi.

Ruskista liha öljytilkassa. Paista vaikka kahdessa erässä, ettei liha keity vaan paistuu. Lisää sipulit, anna niidenkin kuullottua. Lisää kesäkurpitsakuutio, paista niitäkin tovi. Lisää kaikki loput aineet pinaattia lukuunottamatta. Anna kiehua n 15 minuuttia.

Huuhtele pinaatit, leikkaa kovat varret pois. Puolita suurimmat lehdet. Lisää pataan ja anna lämmitä.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti