maanantai 29. syyskuuta 2014

Ihanaista pullaa


Luulin pitkään etten osaa leipoa pullaa ja vältin kaikkien hiivataikinaleivonnaisten tekemistä. Sitten otin ja opettelin, nyt osaan. Kiteytän havaintoni siihen, että jauhoja ei tule laittaa liikaa (alustuksen alkaessa taikina saa olla vähän löysä, ei missään nimessä kuiva ja jauhoinen) ja taikinaa tulee käsin vaivata 8 minuuttia. Silloin saavutetaan lopputuloksena mehevä pullaleivonnainen. Tällä täytteellä olen onnistunut tekemään parhaimman pullaleivonnaiseni, toistaiseksi ainakin.

Appelsiini-rahkapiirakka


Pullataikina:
3dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 kananmuna
n 8 dl vehnäjauhoja
75 g pehmeää voita

voiteluun:
1 kananmuna

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää joukkoon puolet jauhoista sekoittaen. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot alustaen. Alusta kimmoisaksi taikinaksi.

Painele sormin levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipellille. Peitä pelti muovikelmulla. Kohota n 40 minuuttia lämpimässä paikassa.

Täyte:

 1 prk appelsiinimarmeladia

2 kananmunaa
250 g (pehmeää) rahkaa
250 g Lindalsin turkkilaista (luomu)jugurttia
2 dl kermaa
1,5 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua

Painele kohonnutta taikinaa niin, että levyyn muodostuu reunat. Levitä päälle appelsiinimarmeladi. Mikäli marmeladissa on appelsiinin kuorisuikaleita, siivilöi ne ensin pois.


Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää rahka, jugurtti, kerma, sokeri ja sitruunanmehu. Levitä marmeladin päälle.

Voitele levyn reunat munalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti