perjantai 17. lokakuuta 2014

Turkkilainen lammaspata


Aiemmin tänä vuonna eräs nuorehko lammas muutti palasina asumaan pakastimeemme. Lammas on saanut nyt olla ihan rauhassa, tähän asti, sillä kesäaikaan paisti ei vain maistu. Nyt maistuu. Jääkaapissa oli yksi jo vähän huonoksi päässyt munakoiso, joten se oli hyvä upottaa tähän ruokaan.

Munakoiso-lammaspata


500-700 g lampaan lihaa kuutioina
1 munakoiso
1 vaalea suippopaprika
1 punainen suippopaprika
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä/voita paistamiseen
suolaa, mustapippuria, sokeria 0,5 tl ja ripaus chiliä (tarvittaessa vähän punaviinietikkaa)
lihalientä lihaliemikuutiosta
(1 dl tomaattimehua)

Paista lampaanlihakuutiot rasvassa kauniin ruskeiksi. Suolaa, pippuroi ja siirrä pataan.

Kuutioi ronskeiksi paloiksi paprikat ja munakoiso. Jos haluat huijata lapsi-aterioijia (meillä tarpeen) kuori munakoison tumma kuori pois. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista kasvikset oliiviöljyssä nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti. Lisää pataan.

Kuumenna vettä ja lisää lihaliemikuutiot. 1 ltr vettä (johon 2 liemikuutiota) oli turhan paljon tähän määrään lihaa, 6-7 dl voisi olla sopiva määrä. Lisää lientä niin että lihat tuskin peittyvät.

(Joskus, jotain toista ruokaa valmistaessa, on tarpeen valuttaa tomaattimurska. Ota silloin valutusliemi talteen ja pakasta. Tälläiseen pataan voi tomaattiliemen hyvin laittaa mukaan nesteeksi.) Lisää pataan noin 1 dl tomaattimehua tai korvaa se 2 rkl tomaattipyrettä. Lisää pataan sokeri ja ripaus chiliä.

Laita kansi päälle ja paista 200 asteessa noin 1,5-2 h. Maista loppuvaiheessa, lisää ripaus punaviinietikkaa mikäli pata kaipaa lisää happoa. Lisukkeeksi riisi tai riisi+ohra.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti