torstai 30. lokakuuta 2014

Jotain vihreää lihapullaan piilotettuna


Lapset jostain syystä vastustavat kaiken vihreän syöntiä: salaatti, kesäkurpitsa, parsakaali- kaikki on ihan nou-nou ruokaa. Kurkku kelpaa - mutta vain kylmänä, se kävi selväksi sinä päivänä kun laitoin wokkiin kurkkua. Mutta kun pinaatin pisti oikein pieneksi ja piilotti jauhelihataikinaan, niin sinne upposi kurkuista alas. Ei tullut edes sitä perinteistä kysymystä: "mitä tässä oikein on??!".

Pinaattilihapullat


400 g tuoretta pinaattia
 öljyä
1 sipuli pieneksi pilkottuna
1 valkosipulinkynsin puristettuna
1 kananmuna
2 rkl maitoa
2 viipaletta leipää muruina
50 g parmesaaniraastetta
persiljaa hienonnettuna
1 tl oreganoa
2 tl suolaa
600 g sika-nautajauhelihaa

Pese pinaatti, lämmitä sitä kuumalla pannulla niin että lehdet pehmenevät. Purista vesi lehdistä pois. Pilko veitsellä hienoksi.

Kuullota öljyssä pilkottu sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli, mausta mustapippurilla ja suolalla. Lisää pilkottu pinaatti, paista pari minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita muna ja maito. Poista leipäviipaleista kuoret, murenna viipaleet muruiksi. Lisää munamaitoon. Lisää myös parmesaani, persiljaa maun mukaan, oregano ja jauhelija ja jäähtynyt pinaatti. Sekoita.

Tee lihaseoksesta isoja lihapulloa. Paista 220 asteessa noin 20 minuuttia. Lihapullat voipi tarjoilla vaikkapa perunamuusin tai maa-artisokkalaatikon kanssa kuten kuvassa. Maa-artisokkalaatikon reseptin löytää täältä:
http://makaroniajamacaroneja.blogspot.fi/2013/10/syksyisia-juureksia-maa-artisokkaa-ja.html



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti