keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Hurjaa halloweenia


Lasten kanssa oli hauska juhlia halloweenia! Olohuone koristeltiin teeman mukaisesti, ja ovet pidettiin suljettuna jotta jännitys säilyi. Päivän kuluessa valmistimme yhdessä tarjottavia, ja kun hämäriä laskeutui ohjelma alkoi. Yhdessä valmistetut tarjoilut maistuivat olohuonepiknikillä enemmän kuin hyvin ja kaikki yllätyksenä pidetyt koristelut herättivät lapsissa suurta innostusta.

Leikimme taskulamppupiilosta, niin että kaikki asunnon valot sammutettiin ja sitten piiloutujaa etsittiin taskulamppujen valossa. Sitten luettiin Mauri Kunnaksen Vampyyrivaari-kirjaa, katsottiin Lapanen kummitusta videolta ja leikittiin vielä muutamaa muutakin leikkiä. Hämärässä kaikki oli aivan huisin hauskaa. Pitäisi siis useamminkin pitää lastenjuhlat, vain omille lapsille.

Marenkitaikinasta pursottiin luita
Suklaamuffisien päälle tuli "haamu" kuorrutteesta, silminä suklaarusinat


Naama koostui porkkanasta, kurkusta, paprikasta ja persiljasta. Silminä pienet dippikipot, jossa sambal oelekilla kevyesti maustettua kreikkalaista jugurttia. Pupilleina oliivit.

Tekohampaat omenasta ja pienistä vaahtokarkeista. Kiinnitin hampaat ohuella kerroksella muffiensien kuorrutetta.

Oma suosikkini: oksentava pikkukurpitsa. Oksennuksena guacamolea (resepti täällä: http://makaroniajamacaroneja.blogspot.fi/2014/02/lempeat-kanatortillat-taikka.html ).

Muumionakit. Käärinliinat voitaikinasta leikattuja suikaleita. Nakit kypsennettiin uunissa. Silminä ketsuppitipat.Nakkien kanssa tarjottiin sammakonkutukastiketta (kurkkurelishiä) ja vampyyrinverta (ketsuppia).

Pikku padassa kastematokarkkeja

Pöllö-tuikkulyhty: Lasipurkin päälle on kietaistu kukkakaupasta tullutta "harsopaperia". Silminä joulun kukka-asetelmasta tullleet kuivatut sitruunaviipaleet. Nokka paperista leikattu.

Lasten vanhasta sideharsovaipasta tehty haamu. Päänä lasten keilapelin pallo.

Clipart-kuva, joka tulostettu ja liimattu pahville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti