torstai 25. huhtikuuta 2013

Kreikkalainen pizza


Kasvisruokapäivä on hyvä idea - ja pizzan muodossa ihan kaikki tykkävät kasviksista!

Pizzanpohjan resepti on aiemmassa postauksessa. Kuvan pizzassa on nimittäin perheemme kuusvuotiaan tekemä pohja lasten keittokirjan reseptillä. Pohja kohotettiin leivinjauheella, eikä ehkä ole ihan julkaisun arvoinen. Tärkeää kuitenkin että lapsi saa kokeilla tekemistä!

 

Feta-pinaattipizza


Valmista pizzapohja ja kauli se uunipellille

Täytteet:

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
rasiallinen tuoretta pinaattia
fetaa
kirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria
pala kurkkua
oliiveja
seesaminsiemeniä
kuivattua oreganoa

Viipaloi sipuli ja kuullota ne erittäin hitaasti ja pitkään pannulla oliiviöljyssä. Lisää loppuvaiheessa yksi puristettu valkosipulin kynsi.

Huuhtele rasiallinen tuoretta pinaattia, poista niiden kovat varret. Kiehauta kattilassa vettä, lisää pinaatti ja vähän suolaa, keitä 1 min.

Huutele pikkutomaatit ja puolita ne. Ripottele leikkuupinnalle ripaus suolaa ja pippuria.

Huutele kurkunpätkä ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Puolita siivut, poista siemenet.

Puolita oliivit ja poista kivet.

Asette pizzapohjalle kaikki kasvikset ja feta. Ripottele päälle suolaa, pippuria, oreganoa, seesaminsiemeniä ja ripaus oliiviöljyä.

Paista 200 asteessa n 15-20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti