torstai 11. huhtikuuta 2013

Perunoita uunissa


Suositaan suomalaista perunaa! Resepti on mukaelma Anna Bergenströmin kirjasta napatusta ohjeesta. Perunat keitetään ensin nopeasti, joka takaa lyhyemmän paistoajan uunissa ja kiinteätkin perunat varmasti valmistuvat makoisiksi. Helppoa kuin heinänteko!

Annan uuniperunat


Kiinteitä perunoita (4 perunaa per syöjä suunnilleen, ruokahalun mukaan)

Kuori perunat, tee niistä pitkittäin "perunaveneitä".

Kiehauta kattilassa vettä, lisää 1 tl suolaa veteen ja keitä perunoitalohkoja 4-7 min. Perunan kuuluu olla pikkuisen pehmeä jo, mutta ei valmis. Jauhoisemmat perunat rupeaa hajoamaan reunoistaan nopeammin, ota ne jo siinä vaiheessa ylös. Tosi kiinteät saa mielellään olla tuon 7 minuuttia vedessä. Valuta siivilässä.

Suolaaa perunat ja ripottele timjamia päälle. Asettele perunat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa 25-30 min kunnes perunat ovat kauniin ruskeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti