perjantai 12. huhtikuuta 2013

Herkkupata


Tosiaan, lähikaupasta saa usein marinoimatonta possua alennuksessa. Siinä yksinkertainen syy siihen, että meillä usein syödään juuri tätä nimenomaista eläintä... Olisi tosi kiva vähän useammin syödä naudanlihapihvejä tai kotimaista villikalaa, mutta hinnat ovat todella karanneet pilviin. Sellaisista raaka-aineista sitten vaan haaveillaan useimmiten. Kalaa ostetaan silloin tällöin ja ne kunnon pihvit, no edes kerran vuodessa juhannuksena. Mutta vuoden kaikkina muina päivinä ei naudan sisäfiletta (tuskin edes ulkofilettä) tai entrecotea paljon lautasilla näy. Syödään siis alepossua, hyvää siitäkin saa.

 

Vahtimestarin possupata


500 g possun ulkofilettä
sinappia
timjamia, basilikaa, mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
pakastettuja kanttarelleja (tai herkkusieniä purkista)
1 dl lihalientä
2-3 rkl kuivaa sherryä
2 tl sitruunanmehua
0,5 prk smetanaa
1 sipuli
1 pieni paprika
2 tl Maizenaa+tilkka kylmää vettä
1-2 dl kermaa

Leikkaa filee pihveiksi. Hiero pintaan mausteita ja sinappia. Anna maustua hetki.

Paista possut voissa ruskeiksi, lado ne kannelliseen, voideltuun uunivuokaan.

Pienennä sipuli, kuullota. Lisää pannuun pilkotut valkosipulikynnet, sienet ja paprika, paista hetken aikaa. Lisää ne pihvien päälle.

Kiehauta lihaliemi. Sekoita Maizena tilkkaan kylmää vettä ja lisää se kiehuvaan lihaliemeen. Lisää kerma, smetana, sherry ja sitruunanmehu. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike vuokaan.

Laita kansi vuoan päälle ja kypsennä 200 asteessa n 45 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti