torstai 18. huhtikuuta 2013

Vaihtelua lihapullille


Kalaa olisi hyvä syödä enemmänkin, mutta lapset jotenkin helposti vierastavat sitä. Kun kala on jauhettu hienoksi ja ruodottomaksi, ja vielä muotoiltu lihapulliksi, niin johan tekevät kauppansa. Alkuperäinen resepti on Pirkasta.

Lohipullat


1 dl hapankorpuista jauhettua jauhoa
1,5 dl kermaa
pieni sipuli
voita
lohta noin 500 g
1 kananmuna
tilliä hienonnettuna
mustapippuria
1 tl suolaa
2 rkl sitruunanmehua

Jauha hapankorput tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella jauhoksi. Sekoita joukkoon kerma ja anna turvota noin 10 minuuttia.

Pilko sipuli aivan pieneksi ja kypsennä voissa aivan pehmeäksi.

Poista kalasta nahka ja ruodot. Hienonna kala tehosekoittimella/sauvasekoittimella. Lisää joukkoon muna, tilliä maun mukaan, pippuria, suolaa ja sitruunanmehu. Sekoita joukkoon hapankorppuseos ja paistettu sipuli.

Pyörittele taikinasta pullia (lihapullan kokoisia). Annoksesta tulee noin 30 pullaa. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Kastike

1 hapan omena
1 tlk kermaviiliä
2 rkl majoneesia
0,5-1 rkl sinappia
mustapippuria
suolaa
hienonnettua tilliä

Raasta kuorittu omena karkeaksi raasteeksi. Sekoita muut aineet joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti