maanantai 8. huhtikuuta 2013

Ah, quesadilloja!


Joskus kaukaisessa esihistoriassamme teimme road-tripin Usan länsirannikolle. Vahvan makumuiston jättivät moottoriteiden varsien Taco Bellit. Sellaiseen ruokaan tottumattomana tuo pikaruoka maistui liki taivaalliselta. Miksei muuten täällä vieläkään ole Taco Bellejä? Söimme tuntien ajomatkoista rasittuneina rasvaisia quesadilloja ja joimme litramukeista pahaa limsaa. Niin, sellaista se oli silloin joskus nuoruudessa, täti nyt muistelee. Kukaan ei huutanut takapenkiltä, ollaanko jo perillä? Nykyään tuollainen huuto kaikuu parhaimmillaan jo silloin, kun ei olla poistuttu vielä edes omasta kotikaupungista.

 

Jauhelihaquesadillat


400 g naudan jauhelihaa
suolaa, juustokuminaa, kanelia, kaakao&chilisekoitusta ja mustapippuria

tomaattimurskaa
suolaa, 1 valkosipulinkynsi
sokeria, pippuria, juustokuminaa

tortilloja
juustodippiä (Old El Pason Cheese and red pepper dip on omaan makuuni paras)
kermajuustoraastetta

Ruskista jauheliha. Mausta suolalla, juustokuminalla, kanelilla, kaakao&chilisekoituksella ja mustapippurilla. Maista, että liha maistuu sopivan voimakkaalta ja että suolaa on riittävästi.

Lämmitä tomaattimurska kattilassa. Lisää suolaa, 1 puristettu valkosipuli, sokeria, pippuria ja juustokuminaa. Maista ja mausta taas niin että saat sopivan mausteisen, mutta edelleen tomaattiselta maistuvan kastikkeen.

Laita kuumalle pannulle voita, laita yksi tortilla pannulle. Levitä päälle lihaseosta, tomaattikastiketta, juustodippiä ja juustoraastetta. Käännä toinen puoli päälle niin että tortilla on puolikuun mallinen. Paista molemmin puolin ja tarjoile kuumana.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti