tiistai 16. huhtikuuta 2013

Possua tortillaan


Vierastin ensin itse pitkään ajatusta kokolihasta tex-mex ruoassa, turhaan. Nämä enchiladat vievät kielen mennessään! Näihin riittää sitäpaitsi pienempikin määrä lihaa, joten pakastimesta kannattaa kaivaa ne pienetkin nykeröt pakastettua tarjouslihaa. Kannattaa aina tutkia mitä tarjouslihaa on kaupoissa, possun sisä- tai ulkofilettä saa todella usein -30%. Ja minähän ostan ilomielin ja pakastan... Sisäfile on tietysti tähän se paras valinta, jotta liha olisi mahdollisimman mureaa. Resepti on alunperin Kotilieden sivuilta napsittu.

Possutäytteiset enchiladat


8 tortillaa

400 g possun sisäfilettä
kaakao-chilisekoitusta, juustokuminaa, suolaa, pippuria, oreganoa
1 paprika
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi puserrettuna
rypsiöljyä paistamiseen
(jalapenoa purkista)

kastike
1 prk paseerattua tomaattia
suolaa, pippuria, oreganoa, sokeria

juustoraastetta

Aloita kastikkeen valmistamisella. Kiehauta tomaatti, mausta. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.

Suikaloi sisäfile ohuiksi.Paista öljyssä, mausta.

Pilko paprika ja sipuli. Kuullota ensin sipuli, lisää sitten paprika ja valkosipuli. Sekoita liha joukkoon.

Voitele uunivuoka. Levitä sen pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta.

Annostele tortillojen keskelle lihaseosta ja juustoraastetta. Mikäli haluaa potkua lisää, voi aikuisten paketteihin ripotella hienonnettua jalapenoa.

Tee tortilloista joko rulla tai paketti, asettele ne uunivuokaan. Kaada päälle loppu tomaattikastike ja ripottele päällimmäiseksi juustoraastetta.

Paista 180 asteessa 15-20 minuuttia

PS. Mikäli jääkaapissasi sattuu olemaan ylijäämä-juustodippiä, laita paketteihin sitäkin mukaan! Se näyttää säilyvän ihan hyvin viikon pari avattunakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti