keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Grillattu (!) graavilohi


Graavilohta grillattuna? Kyllä. Koska lohi on kypsennetty graavaamalla, tarvitsee se vain nopean paiston. Sisältä lohi on mehevä, ulkopinta saa makoisan paistopinnan. Herkullista. Herkullisuus vain kasvaa, kun lohen kylkeen sekoittaa nopean kastikkeen, joka vie kielen mennessään. Suosittelen!

Grillattu graavilohi ja hovimestarinkastike


Noin 700 g lohta
1,5 rkl merisuolaa
1 tl sokeria
0,5 tl kokonaisia valkopippureita
tilliä

Pane lohi leikkuulaudalle nahka alaspäin. Poista ruodot. Ripottele tasaisesti suola, sokeria ja murskatut valkopippurit. Leikkaa file kahtia, nosta päällekäin lihapuoli vastakkain. Peitä kala kelmulla ja laita jääkaappiin. Anna suolaantua vuorokauden ajan.

Kuumenna valurautapannu kuumaksi. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta. Pane lohi pannulle nahkapuoli alaspäin ja paista hetki. Pannu ei kaipaa rasvaa. Käännä kala ja paista lihapuoli alaspäin noin minuutin ajan. Paista toinen kalapala samoin. Anna jäähtyä. Koristele tillillä ennen tarjoilua.

Kastike
1 dl sinappia
2 rkl sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
0,25 tl suolaa
mustapippuria hienona rouheena
2 dl rypsiölyjä
1 dl tilliä hienonnettuna

Sekoita sinappi, sokeri, etikka, suola ja pippuri kulhossa. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Valuta öljy ohuena nauhana joukkoon, sekoita koko ajan. Lisää tilli.

Sivuun uudet perunat - ja avot, yksinkertainen, kesäinen vierasruoka on pöydässä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti