torstai 21. maaliskuuta 2013

Tuulahdus Itä-Euroopasta


Vuosia sitten Kodin Kuvalehti julkaisi ulkomaille muuttaneiden suomalaisten reseptejä ja nipsaisin tuolloin lehdestä talteen tämän unkarilaisen reseptin (jota olen taas vähän mieleisekseni muutellut tietty). Harva ruokalaji toistuu meillä ruokalistalla, mutta aina sillloin tällöin tekee mieli tehdä tätä. Perunalaatikossa on täyteläiset perusmaut ja se on täyttävää - oikein comfort foodia siis. Lisäksi ruoka sisältää kaikkea mitä lapset rakastaa: perunaa, makkaraa ja keitettyä kananmunaa! Vaatii sitten tosin visiitin paikalliseen Lidliin, olen ostanut paprikamakkaran sieltä.

 

Unkarilainen perunalaatikko


noin kilo kiinteitä perunoita
5 kananmunaa
lenkki (noin 300 g) paprikasalamia
2 kpl kermaviiliä
n 2 rkl öljyä
2 dl juustoraastetta (kermajuusto)
korppujauhoja
suolaa
paprikajauhetta

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä. Kuori ja viipaloi. Keitä munat kypsiksi, viipaloi. Kuori paprikamakkara ja viipaloi.

Leivitä voideltuun vuokaan kerros perunaviipaleita. Ripottele päälle vähän suolaa, paprikajauhetta ja kermaviiliä. Päälle kerros munia ja niiden päälle makkaraa. Toista kerrokset. Päällimmäiseksi perunaa, mausteita, öljyä,  reilusti kermaviiliä, juustoraastetta ja korppujauhoja.

Paista 225 asteessa alatasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pintaväri on kaunis.

PS. Perunat voi hyvin keittää valmiiksi edellisenä iltana. Laita kuorimattomina jääkaappiin odottamaan. Leikkautuvatkin paremmin sitten kylmänä. Muuten voi tulla kiirus jos meinaa saada töiden jälkeen iltaruoaksi valmiiksi. Munat kiehuvatkin sitten sillä aikaa kun kuorii ja viipaloi perunoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti