tiistai 19. maaliskuuta 2013

Kakku kuin kevätaurinko


Pirkan vanhasta kakkureseptistä on meillä muodustunut ihan hitti. Jugurttitäyte on raikas ja päällisen keltainen väri sopii erityisen hyvin kevääseen ja kesään! Olen aina pitänyt erityisesti Lindahlin isoista jugurttipöniköistä, jugurtti niissä on kertakaikkiaan erinomaista. Viimeksi Lidl-excursiollamme päätimme kokeilla heidän jugurttipönikkäänsä ja sehän oli ihan asiallista tavaraa. Ja huomattavasti edullisempaa (olenko koskaan maininnut, että lapsiperheen käytettävissä olevat varat ovat rajallisia?), joten sitä kokeillaan uudelleenkin!

Banaaniaurinko


Pohja

175 g kaurakeksejä
75 g voita

Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita keksinmuruihin. Aseta irtopohjavuokaan leivinpaperi ja taputtele keksiseos siihen päälle.

Täyte

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 dl turkkilaista/kreikkalaista jugurttia
150 g appelsiinimarmeladia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
0,5 dl appelsiinimehua (Tropic 100% appelsiinitäysmehu on oma suosikkini tähän, myydään ainakin litran pakkauksissa)

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita sillä aikaa jugurtti ja marmeladi. Mikäli appelsiinimarmeladissa on kuorenpaloja seassa, tulee ne siivilöidä pois ennen sekoittamista jugurttiin. Lisää myös sokerit jugurttiin. Vispaa vaniljakastike ilmavaksi, lisää jugurttiseokseen.

Kuumenna appelsiinimehu kattilassa. Purista vesi liivatelehdistä ja sekoita kuumaan mehuun. Kaada ohuena nauhana jugurttiseokseen, sekoita koko ajan. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia.

Päällinen

2-3 banaania
2 dl appelsiinimehua (kts. yllä oma suosikkini tähän)
1 dl hyytelösokeria

Leikkaa banaanit ohuiksi siivuiksi, ja puolita vielä siivu (tällöin kakku leikkaantuu helposti). Aseta banaani-puolikuut hyytyneen kakun pinnalle limittäin, niin että koko pinta peittyy. Minulta tähän kuluu kaksi banaania, mutta parempi aina varmuuden vuoksi varata kolme banaania kotiin tätä varten.

Kiehauta mehu, lisää hyytelösokeri. Kiehauta. Valele neste kakun päälle. Anna hyytyä.

Poista irtoreunavuoka. Poista myös leivinpaperi jos uskallat; kohota tällöin parilla lastalla kakkua ja koita kiskaista paperi pois... Pyydä lisäapua jos mahdollista, kaksi paria käsiä on tässä hyvä.


Katsokaa mikä kahvi! Olisipa taas viikonloppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti