perjantai 22. maaliskuuta 2013

Mitä leipoisi?


Makeanhimo iskee keskellä viikkoakin, ja sitten on vaan ryhdyttävä leipomaan! Nopeasti sitä pystyy kääräisemään jonkun pikku herkun kasaan ruoanlaiton ohella kun vaan päättää aloittaa. Juuri nyt ei ollut kaapissa muita aineksia, mutta tähän ne nippa nappa riittivät, tosin annos jäi puolikkaaksi. Varsinainen resepti on tarkoitettu isolle rengasvuoalle, kuvan leipomus on tosiaan paistettu pienessä pitkulaisessa vuoassa. Alkuperäinen resepti on Pirkasta.


Banaani-mokkakakku


2 banaania
100 g voita
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
ripaus neilikkaa

Soseuta banaanit haarukalla. Sulata voi, lisää siihen kahvi.

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, kaakao, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet. Lisää jauhoseosta, banaanisosetta ja voiseosta vuorotellen munavaahtoon kevyesti tasaiseksi sekoittaen.

Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.

Kuorrutus

3 rkl voita
2 rkl vahvaa kahvia
2 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus kanelia

Sulata voi. Lisää kahvi ja muut aineet. Sekoita tasaiseksi, lisää tomusokeria tarvittaessa. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

Lapsille strösselipurkki käteen ja koristelemaan. Toinen aloittaa toisesta päästä ja toinen toisesta päästä -kaikki ovat onnellisia! Ja iltapalaksi on ihan oukei välillä tarjota kakkua, eiks vaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti