maanantai 25. maaliskuuta 2013

Hesarin kalapaketti


Kalaa paistetaan aina välillä mitä ihmeellisimmissä kääreissä, mutta tällä kertaa kalaa ei kääristä sanomalehteen vaan Hesarin kuukausiliitteen (3/2013) innoittamana kala leivottiin taikinakuoreen. Ihana resepti, ei voi muuta sanoa. Kala on mehukasta ja maukasta, kun ruiskuori avataan. Kuorta ei kuitenkaan voi syödä, siihen se on liian suolaista.

Taikinasiika


1 perattu siika, noin 400 gr
1 fenkoli
1 sitruuna
2 tl fenkolinsiemeniä
2 tl kuminaa
2 rkl raastettua piparjuurta
4 tillinoksaa
50 g voita
1 rkl merisuolaa

Suikaloi fenkoli. Raasta sitruunankuori ja viipaloi sitruuna raastamisen jälkeen.

Murskaa fenkolin ja kuminan siemenet huhmareessa. Raasta piparjuuri.

Sekoita piparjuuri, suola, kumina, fenkoli ja sitruunankuori. Hiero mausteseosta siian sisään ja ulkopuolelle. Pane kalan sisään vielä tillinoksat, suikaloitu fenkoli ja sitruunanviipaleet.

(Kalan olisi hyvä saada maustua kylmässä 1-2 tuntia.)

Taikinakuori

150 g ruisjauhoja
50 g vehnäjauhoja
500 g merisuolaa jauhettuna
1,5 dl munanvalkuaisia

Sekoita ainekset. Anna taikinan levätä kylmässä 30 minuuttia

Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta kala keskelle levyä ja käännä taikinalevystä kansi päälle.

Varmista suolataikinan saumat sivelemällä taikinan reunoihin hieman vettä ja painele kiinni.

Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Ohessa maistuu esimerkiksi perunamuussi ja vaikkapa tillillä maustettu kermaviilikastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti