maanantai 18. maaliskuuta 2013

Parsakausi avattu!


Joskus kun tullaan aivan ryytyneinä kyläilemästä, asioilta tms, mietimme herrahenkilön kanssa auton etupenkillä mitä voisimme nopsasti syödä. Kuus vee, joka on valikoiden äärimmäisen tarkkakorvainen, huutaa takapenkiltä, jee kotipizzaa! No, karvas pettymys hänelle. Jääkaapissa on nimittäin useimmiten nykerö vuohenjuustoa, josta saa pikaruokaa suit sait. Pastan kiehuessa ehtii hyvin paahtamaan pinjansiemeniä, paloittelemaan vuohenjuuston - ja sitten tarvitaan vielä jotakin. Rucolaa, prosciuttoa taikka kasvislisäke. Aiemmin kirjoittelin jo tuon kirsikkatomaateista tehtävän lisäkkeen, nyt päästään kevään primööreihin elikkä parsoihin!

Paistetut parsat


Huuhtele parsat, katkaise kova tyvi. Parsa katkeaa automaattisesti oikeasta kohdasta kun sitä taivuttaa. Kuori varret. Leikkaa muutaman sentin mittaisiksi suupaloiksi. Parsan varsipalat voi vielä puolittaa, jos on kiire (lue: kun puolet pastan keittoajasta on jo kulunut lapsen nenän niistämiseen, potan tyhjentämiseen tai johonkin muuhun ruoanvalmistuksen yhteydessä suoritettavaan tosi hygieeniseen lapsiperheen toimintoon). Jätä parsan nuput aina kokonaisiksi. 

Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä, paista parsat. Parsan tulee jäädä rapeahkoksi, älä paista ylikypsäksi. Kokeile vaikka hammastikulla tms kypsyyttä. Mausta merisuolalla, pippurilla.

Tarjoile keitetyn kuivapastan kanssa. Lisäksi vuohenjuustoa (poista reunat, se "kuiva" keskiosa on parempaa), paahdettuja pinjasiemeniä, hyppysellinen merisuolaa ja mustapippuria. Pirskottele annoksen päälle vielä hyvää oliiviöljyä ja valkoista balsamicoa.

Yksinkertaista (ja tosiaankin edullisempaa kuin pizzat neljälle hengelle)!

PS. Kannattaa panostaa kunnon vuohenjuustoon. Joo, kyllä joka marketista saa sitä valmiiksi pakattua pötkylää, mutta irtomyynnistä saatava on vain parempaa. Lapsiperheessä on aina rahat tiukassa, tiedän, mutta jostain vain ei kannata pihistellä. Anjovis on yksi (katso janssoninkiusaus reseptini), vuohenjuusto on toinen. Raaka-aineilla on merkitystä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti