sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Late Lammas!


Taas oli aika viettää lasten synttäreitä ja silloin pitää olla kakku! Late Lammas on meistä kaikista tosi hauska telkkarissa ja koristelukin on suhteellisen helppo toteuttaa.

Late Lammas-kakku


Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
voita ja korppujauhoa vuokaan

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä vuoan alla.


Omenatäyte 1:
3 omenaa
nokare voita
pari rkl ruokosokeria
kanelia

Kuori ja pilko omenat aivan pieniksi kuutioiksi. Paista kuutioita pannulla nokareessa voita muutaman minuutin ajan, niin että omenakuutiot hiukan pehmenevät (mutteivat mene muussiksi). Mausta sokerilla ja kanellla. Anna jäähtyä.


Vaniljatäyte 2:
200 g Philadelphia-juustoa
2 dl kermaa
2 rkl tomusokeria
2 liivatelehteä
2 rkl sitruunanmehua
puolikas vaniljatanko

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.

Vatkaa kerma. Laita toiseen kulhoon juusto ja notkista. Lisää tomusokeri joukkoon ja sekoita. Lisää juustoon pieni määrä kermavaahtoa, jotta saat juuston notkistumaan vielä lisää. Lisää juusto vasta sitten vatkattuun kermaan, silloin niiden sekoittaminen käy vaivattomasti. Lisää puolikkaasta vaniljatangosta raavitut siemenet.

Kuumenna kattilassa sitruunanmehu. Purista vesi pois liivatteista ja laita kuumaan mehuun. Sekoita ja lisää ohuena nauhana juusto-kermaseokseen.


Kostutukseen:
1,75 dl maitoa
2 rkl vaniljasokeria

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kaikki välit, myös päällilevyn alapuoli, sitä mukaan kun täytät kakun.

Alimpaan kerrokseen tulee omenatäyte.Laita ylempään väliin vaniljatäytettä, mutta jätä siitä noin 1 dl päälliseen.


Päälle:
1 dl vatkattua kermaa + vaniljatäytteestä jäänyt osio
1 ps pieniä valkoisia vaahtokarkkeja
mustaa ja valkoista sokerimassaa

Vatkaa kerma ja lisää siihen vaniljatäytteestä ylijäänyt osa. Levitä kakun reunoille ja päälle.


Kaulitse ja leikkaa sokerimassasta lampaan kasvot (valkoisesta paperista on hyvä tehdä malli ennen leikkaamista). Laita kakun päälle. Mustasta massasta voi vielä muotoilla lampaan jalat.

Puolita pienet vaahtokarkit ja painele niitä koko kakun alalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti