keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Ihanaa sangriaa!


Voi, onko ihanampaa juomasekoitusta kuin Sangria. Tuore, raikas ja aito. Kun juomaa alkaa sekoittelemaa, ihan vesi herahtaa kielelle - niin ihana tuoksukin siitä jo leviää.

Itse en laita sangriaan vahvempaa alkoholia (Alkosta saa sangriaan kuuluvaa Cuarenta y Tres-likööriä), mutta sitä voi halutessaan lisätä. Sangria sopii melkein kaikkeen, alkumaljasta ruokajuomaksi - se käy jälkiruokienkin kanssa ja sitä voi tarjota niin kesällä kuin talvellakin. Kyllä espanjalaiset osaa.

Sangria


1 plo punaviiniä
puoli plo valkoviiniä
2,5 dl sokeria
1 dl appelsiinimehua (täysappelsiinimehua lasipullosta)
1 appelsiini
1 sitruuna

Laita kulhoon tai isoon kattilaan sokeri ja appelsiinimehu. Sekoita, kunnes sokeri sulaa. Lisää viinit.

Pese appelsiini ja sitruuna hyvin. Paloittele paloiksi, poista siemenet. Lisää juoman joukkoon.

Anna tekeytyä vähintään pari tuntia, kaada kannuun ja tarjoa jääkaappikylmänä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti