perjantai 16. lokakuuta 2015

Ylimääräisestä sokerimassasta eroon


Mitä tehdä ylimääräiselle sokerimassalle, joka on jäänyt täytekakkutaiteilusta? Tiukasti muoviin pakkaamalla massa pysyy kyllä jonkun aikaa pehmeänä ja käyttökelpoisena.Ylijääneet eriväriset sokerimassapalat saa tällaisella kääretortun koristamisella kätevästi kulutettua. Lisäksi tämän tyyppisessä leivonnaisessa sokerimassa tulee oikeastaan parhaiten esiin: sen mukavan sitkeä rakenne ja oikeastaan ihan hyvän makea maku. Sokerimassa tekee kääretortusta melkeinpä siis entistäkin parempaa!

Ylijääneen sokerimassan voi myös kaulia ja ottaa levystä muotilla kuvioita. Kuviot voi sitten kuivattaa ja säilyttää tiivissä purkissa tulevia koristelutarpeita varten. Tämänkin kakun koristelun jälkeen jäi vielä joitakin ylimääräisiä valkoisia ja mustia kaistaleita. Muotoilin niistä silmiä ja pupilleja, ihan varmasti joku kerta niille tulee käyttöä jossain hauskassa leivonnaisessa.

Seeprakakku


Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa 6 minuuttia.

Kumoa kypsänä toiselle leivinpaperille. Irrota paistopaperi pohjasta ja anna jäähtyä.

Täyte:
2 dl kermaa
1 dl rahkaa
2 omenaa kuorittuna ja karkeasti raastettuna
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunanmehua
n 0,5 dl sokeria (maista määrä, riippuu omenoiden makeudesta)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Ota kermasta noin 1 dl sivuun päällistä varten.

Lisää loppuun kermaan rahka ja sokerit. Lisää omenaraasteeeseen sitruunanmehu, lisää kermarahkaan. Sekoita.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa. Laita kääretorttu hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.

Päällinen:
1 dl kermaa, joka säästettiin täytteestä
sokerimassaa
tomusokeria kaulintaan

Laita kääretorttu tarjoiluvadille. Levitä kerma kääretortun päälle ja reunoille.

Kauli sokerimassa levyksi, joka on kääretortun kokoinen. Kauli toisesta myös levy ja leikkaa  taikinapyörän avulla raidoiksi. Laita raidat kokonaisen levyn päälle ja kaulitse ne kiinni siihen. Nosta kaulimen avulla kääretortun päälle. Mikäli levy on liian suuri, leikkaa ylijäävästä osuudesta palat kääretortun päihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti