maanantai 19. lokakuuta 2015

Minttuinen uunilohi


Uunilohi on perheiden perusruokaa, sitäkin on kuitenkin mukava aina tehdä vähän uudella tavalla. Vaihtelu virkistää!

Minttu-limelohi


lohifilee (n 500-700 g)
suolaa (n 1 tl)
rouhittua mustapippuria

Poista ruodot lohesta. Viillä kalaan viiltoja, älä leikkaa nahkaa kuitenkaan. Voitele uunivuoka, aseta file vuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mausteöljy:
1 valkosipulinkynsi puristettuna
ripaus chiliä tai pieni pätkä chiliä pieneksi hienonnettuna
1 rkl limen mehua
1 tl raastettua limen kuorta
0,5 dl tuoretta minttua hienonnettuna
0,5 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
0,5 tl kuivattua minttua
0,5 tl sokeria
2 rkl oliiviöljyä

Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella sekaisin. Seoksen ei tarvitse olla aivan tasaista. Levitä kalan päälle, laita myös viiltoihin sisälle.

Kypsennä 175 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoa jasmiiniriisin ja esim. nektariinisalsan kanssa

Nektariinisalsa:
2 nektariinia kuutioituna
n 10 kirsikkatomaattia paloiteltuna
n 1 rkl hunajaa
suolaa, rouhittua mustapippuria
pieni palanen tuoretta chiliä pieneksi hienonnettuna
1 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 rkl hiennonnettua salottisipulia (tai raastettua tavallista sipulia)  
1-2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset, maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti