maanantai 5. lokakuuta 2015

Paprikasalaatti tapas/mezepöytään


Kiva välimerellinen pikku salaatti, joka kypsennetään uunissa ja tarjotaan jäähtyneenä. Alkuperäinen resepti on Anna Bergenströmin. Paprikasalaatti sopii erinomaisesti esim. mezepöytään tai pikku tapakseksi.

Paprika special


2 punaista paprikaa
2 keltaista paprikaa
3 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta punaista chiliä
0,5 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rkl timjamia tai oreganoa
(koristeluun 1 dl oliiveja)

Voitele uunivuoka puolella oliiviöljymäärästä. Huuhtele paprikat, puolita ne ja poista siemenet. Leikkaa ne leveiksi suikaleiksi. Hienonna valkosipulit. Poista chilistä siemenet, hienonna pieneksi. Laita paprikat, valkosipuli ja chili uunivuokaan. Pirskota päälle loppu öljy, lisää päälle suolaa ja pippuria. Lisää timjami tai oregano. Pane päälle tiivis kansi tai peitä tiivisti alumiinifoliolla. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä ilman kantta.

Tarjoa jäähtyneenä, voit lisätä koristeeksi oliiveja ja tuoreita yrttejä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti