keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Kylmä avokadokeitto


Avokadopasta alkaa jo tosissaan tökkimään... Se trendi on siis kai jo mennyttä? Avokado kuitenkin vihanneksena on niin miellyttävä, että muuta on siitä nyt keksittävä. Kylmänä keittona avokadon kaunis vihreä väri ja pehmeä maku tulee oikeuksiinsa.

Avokado-keitto


Keitto:
3 avokadoa
5 d vettä+1 kasvisliemikuutio
1 rkl pilkottua salottisipulia
1 rkl tuoretta korianteria pilkottuna
1 rkl tuoretta minttua pilkottuna
puolikkaan limen mehu

ripaus sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Päälle:
pieni pätkä kurkkua
ranskankermaa

Kiehauta vesi kattilassa ja sulata liemikuutio kuumaan veteen. Anna jäähtyä.

Laita kulhoon kaikki keiton ainekset, surauta sauvasekoittimella suhteellisen paksuksi keitoksi.

Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Jaa keitto tarjoiluastioihin.Huuhtele kurkku ja poista keskeltä siemenet. Pilko pieniksi kuutioiksi. Laita jokaisen annoksen päälle kurkkukuutioita ja ranskankermaa (puuttuvat kuvan annoksista). Tarjoa kylmänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti