keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Lempeä leipävanukas


Leipävanukkaaseen on niin helppo upottaa joko vähän ankeaa leipää, vähän vanhaa maitoa tai munia. Lopputulos on lempeä herkku, oikeaa lohturuokaa!

 

Leipävanukas


1 ranskanleipä
6 dl maitoa
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 tl kanelia
voita voiteluun ja päälle

Tarjoiluun:
mansikkahilloa
(kermavaahtoa)

Leikkaa leivästä kovat reunat pois. Leikkaat kuutioiksi.

Sekoita kulhossa maitoon kaikki muut aineet (voita lukuunottamatta) ja vatkaa munat joukkoon. Laita leipäkuutiot sekaan vettymään.

Voitele uunivuoka. Kaada massa vuokaan ja laita päälle muutamia voinokareita. Paista 200 asteessa 25-30 min, kunnes paistos on päältä  kauniin värinen ja massa tuntuu hyytyneeltä (voi liikkua kuitenkin vielä vähän vuoassa).

Tarjoa vähän jäähtyneenä hillon (ja jos oikein tekee mieli herkutella niin kermavaahdon kera).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti